Pas geboren

 

 

Op dinsdag 20 september leek de bevalling zich in te zetten.

Wynona toonde weeŽn maar was ook zichtbaar niet lekker en begon behoorlijk over te geven. We hebben de hele nacht bij haar gezeten maar toen er de volgende ochtend vroeg nog geen verandering te zien was, hebben we de dierenarts ingeschakeld.

 

Na controle bleken de kittens nog niet voldoende ingedaald te zijn. Om Wynona niet nog langer te kwellen is besloten de kittens te halen via de keizersnede.

Op woensdag 21 september zijn 's middags 5 kittens geboren waarvan er 1 helaas dood is geboren. Waarschijnlijk is dit kitten al enkele dagen daarvoor overleden.

 

 

Direct uit de narcose ontpopte Wynona zich als een geboren moedertje. Eenmaal bijgekomen van de schrik dat er ineens 4 kittens bij haar lagen, krulde ze zich heel beschermend om haar kroost heen en begon ze liefdevol te poetsen.

Eenmaal thuis kroop ze heel tevreden en trots in de bench.

 

De daaropvolgende avond ging het mis. Wynona at niets meer en oogde ziek. Wat we ook probeerden, we kregen er niets aan eten in en ze kroop steeds verder in haar schulp. Toen ze de volgende ochtend ook nog eens hoge koorts bleek te hebben, zaten we weer bij de dierenarts.

Een baarmoederontsteking bleek de boosdoener te zijn. Lastig om die te bestrijden als je een pasgeboren nestje te verzorgen hebt.

Het klinkt zo simpel en eenvoudig maar wat doet het zeer om een moederpoes te zien die zo ziek is dat ze niet meer voor haar kittens kan zorgen, hoe graag ze dat ook zelf wilde doen. Vaak zat ze klappertandend van de angst en de pijn in de doos. Ze kwam niet verder dan er gewoon te zijn, zodat ze in ieder geval konden zogen en er warm bij lagen. We zijn gaan flessen omdat de voeding die Wynona nog gaf nooit genoeg kon zijn, als je zelf in het geheel geen voedsel naar binnen kunt krijgen. We hebben een matras bij haar gelegd zodat we ook 's nachts voor haar en de kittens konden zorgen.

 

Bijna anderhalve week hebben we zo samen geknokt. Voor de kittens, om die weer aan te laten komen en voor Wynona zodat zij ook weer overeind zou krabbelen. En het vechten is beloond! Ze is koortsvrij, alle waarden zijn weer normaal en langzaam maar zeker zorgt ze steeds zelfverzekerder voor haar kittens en zie je haar gaan genieten. Ze straalt weer de vertrouwde Wynona rust uit en dat geeft ons ook rust en maakt dat we met haar mee mogen en gaan genieten. Kanjer Wynona!