Week 1

 

 

We lijken gelukkig in rustiger vaarwater te zijn gekomen. Wynona zie je met de dag sterker en zelfverzekerder worden en ze kan steeds meer genieten van haar kittens. Dat geeft ons ook rust en maakt dat we lekker met haar meegenieten.

Wel is ze sinds een paar dagen verhuisd naar boven. Ze begon te slepen en we weten inmiddels dat moeders wil dan toch echt wet is! Afstand van die vertrouwde kartonnen doos kan ze nog steeds niet, die is gewoon meeverhuisd.

 

De kittens doen het, zeker gezien de moeilijke start, uitzonderlijk goed! Ze groeien nu als kool, de oogjes zijn bijna allemaal open en het kruipt al vrolijk door de doos. Toch zitten we nog met een klein probleempje: de geslachten! Dat blijkt toch een behoorlijke klus. Zo denken we het zeker te weten, zo wordt alles weer door elkaar gehusseld en komt niemand er meer uit. Gelukkig zijn wij niet de enigen, zelfs de dierenarts kwam er niet uit. Ze gaan vooralsnog dus naamloos door het leven. Het komt goed maar voorlopig moeten ze het nog even doen met kitten 1, 2, 3 en 4.

 

 

Kitten 1 blijft voor ons Junior. Hij/zij was de lichtste bij geboorte en heeft het zwaar gehad de eerste week. Op een dag gaf de weegschaal niet meer dan 84 gram aan maar het is een vechtertje! Inmiddels is het gewicht opgelopen naar 144 gram en we hebben staan juichen toen de 100 werd overschreden.

Kitten 2 is een bolletje wol. Een lekker dikkertje op pootjes.

 

 

Kitten 3 is een evenbeeld van nummero 2. Voor ons gelukkig dat er verschil in gewicht is, anders is er geen verschil te zien. Wel bijzonder is dat ze beiden een piepklein wit puntje aan de staartjes hebben en dat is bij de een net iets kleiner dan bij de ander. En het zijn bij moeders 2 druktemakertjes eerste klas, ze kunnen echt met elkaar op de vuist (poot) gaan voor een tepel maar pak je ze op dan zijn het zulke rustige knuffelkontjes!

Kitten 4 tenslotte lijkt het evenbeeld van Wynona in minivorm en lijkt (tot nu toe) de rustigste van het stel. En het weet het motortje al gevonden te hebben, kroel er lekker mee en het begint al heerlijk te spinnen!