Wie zijn wij

 

Wij zijn Tonny en Sylvia en wonen in Gelderland, in Zutphen om precies te zijn. Ons gezin bestaat verder uit een dochter, die druk is met haar studie en op haarzelf woont, en een zoon die nog gezellig bij ons thuis woont.

Tonny is opgegroeid tussen de katten. Zijn ouders vingen regelmatig zwerfkatten en weeskittens op. Sylvia is thuis tussen de honden opgegroeid maar wist daar altijd wel een kat tussen te krijgen door een zielig hoopje van de straat mee te smokkelen. Toen wij in 1985 gingen samenwonen was het dan ook heel vanzelfsprekend dat er katten zouden komen. Stan en Ollie, broer en zus HTK-katten, zagen ons wel zitten en hebben ons aangenomen als blikopeners.

 

We bezochten zo nu en dan eens een kattenshow en de Noorse Boskat heeft ons altijd aangetrokken maar het zou tot 2001 duren voordat er ook echt een Noor kwam. Ollie was kort daarvoor overleden aan nierfalen op 16-jarige leeftijd en Stan bleef eenzaam als enige hoogbejaarde kat achter samen met Golden Retriever Mike.

Nog steeds verdrietig om het verlies van Ollie kwam Gijs, onze eerste Noor. Oorspronkelijk heette hij Gizmo maar omdat we zijn verleden achter ons en vooral hem wilde laten werd hij hier omgedoopt tot Gijs. Zijn complete verhaal is te lezen onder ‘In memoriam’.

Gijs heeft hier ruim 5 jaar een prachtig leven mogen hebben. Met zijn fantastische uitstraling en karakter wist hij ook altijd precies alles voor elkaar te krijgen van zijn personeel. In 2006 hebben we hem zijn eeuwige rust moeten geven nadat bij hem een hersentumor werd ontdekt.Hij liet een grote leegte achter maar ook een (gezonde) ziekte: het bekende Noorse Boskatten virus en die is volgens ons ongeneeslijk. Gijs is dus de grondlegger van onze toekomstplannen. Als eerbetoon aan hem dan ook zijn foto’s op de lay-out van de site.

 

In 2007 hebben we Noah opgehaald, het werd toch wel heel erg stil in huis. Haar moeder is een Noorse Boskat, al zou je dat aan Noah’s uiterlijk zo niet zeggen. In haar karakter zagen we echter wel veel overeenkomsten met Gijs waardoor het Norenvirus alleen maar sterker werd. Stilletjes kwam de wens om meer met dit ras te gaan doen. We zijn ons erin gaan verdiepen en kwamen in contact met Yvonne van cattery Baylean.Wat een belevenis en eer om daar op te koffie te zijn, omringd door de meest prachtige Noren dames. De heren in de buitenren zijn zo mogelijk nog mooier met hun grove en sterk gebouwde lichamen. Dat stoere uiterlijk en dan dat zachtaardige, nieuwsgierige karakter! Onomkeerbaar, dit virus. Dit geweldige dier moet in al zijn glorie blijven en daar willen we graag ons steentje aan bijdragen.

Ideeën werden uitgewerkt, het internet werd afgestruind, shows werden bezocht om contacten te leggen met andere catteries en deze te bestoken met vragen. En het begint vorm te krijgen. We hebben ons aangesloten bij Saint Pro Cat en de catterynaam is er! De betekenis van de naam is niets meer dan de wijk waarin we wonen, simpel en toepasselijk toch?

En het meest belangrijke voor een cattery is er inmiddels ook: onze eerste ‘echte’ norenpoes. Nog maar sinds eind augustus 2009 bij ons en nu al niet meer weg te denken uit ons gezin, Irmelin van Baylean (liefkozend Lientje genoemd hier). Een prachtige black-smoke met een nog prachtiger karakter, wist niet dat je zo verliefd kon worden op een dier!

Dat zij niet de enige poes zou blijven hier was al snel besloten en op 27 maart 2010 is Wynona Nadie van de Vennekrets de gelederen komen versterken.

Een prachtige jongedame met een geweldig, stoer karakter. We zijn zo dankbaar dat wij ons leven met deze dames mogen delen!

 

Inmiddels zijn we alweer een tijdje verder en kunnen we rustig zeggen dat we een rustig en stabiel 'kattengroepje' hebben. Ieder heeft zijn plekje gevonden en leeft evenwichtig en in balans met elkaar, wat wij erg belangrijk vinden. Het welbehagen van de dieren staat bij ons voorop. Dit is de basis van waaruit onze verdere plannen (hopelijk) kunnen worden verwezenlijkt.

 

Tonny & Sylvia Nagtegaal.